Viktig å vite når du skal velge rollator

 

Stabilitet

Behovet for stabilitet er for mange mennesker en av hovedårsakene til å vurdere en rollator.

 

Tradisjonelt har det blitt sagt at bredde og vekt bidrar til stabilitet. Vi mener det handler like mye om selve konstruksjonen av rollatoren.

Topros rullatorer er anerkjente for sin gode stabilitet, og alle våre rullatorer blir nøye sjekket i testlaboratoriet av våre erfarne utviklere, samt testet og godkjent av det anerkjente tyske testinstituttet TÜV.

 

Sammenfolding

 

Hvis du reiser mye eller kjører bil ofte, kan det være fordelaktig å ha en rollator som blir liten når den er lagt sammen.

Alle Topro-rullatorer er sammenleggbare, i tillegg har reiserullatoren TOPRO Odyssé har en unik toveis folding, noe som gjør transportstørrelsen enda mindre.

Kurv / Handlebag

Med en kurv eller handlebag er det enkelt å frakte varer og andre eiendeler. Alle Topro-rullatorer kommer med en kurv eller en handlebag inkludert. Lastekapasiteten varierer avhengig av modell, fra 5 til 15 kg.  TOPRO Olympos ATR har den høyeste kapasiteten. TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 5G og TOPRO Olympos ATR har alle avtakbare handlebager med lokk.

Bremser

Et godt bremsesystem gir god følelse av stabilitet og sikkerhet. De aller fleste rullatorer har kjørebremser som aktiveres når du klemmer på bremsehåndtakene.

Hvis du har en nevrologiske tilstand som krever at bremsene er aktivert som standard, eller mangler den nødvendige refleksen for å reagere ved akutt behov for å bremse, bør du velge en rollator som har spesialutviklet bremsesystem for å imøtekomme dette. Her kan vi anbefale TOPRO Troja Neuro.

Design / Utseende

Vårt mål er at rullatoren skal bidra til å forbedre livskvaliteten og sørge for uavhengighet.

 

Man skal kunne bruke en rollator med selvtillit. Dette er en av grunnene til at designet av den er viktig. Et moderne, godt design med funksjoner som har verdi for deg er vårt mål. Den velkjente Topro-kvaliteten sørger for det.

 

Hvis du for eksempel velger TOPRO Troja 5G, kan du velge mellom en rekke farger på rammen i tillegg til et matchende mønster på handlekurven.

Tilbehør

Hvis du bruker rullatoren hver dag, ønsker du kanskje at den passer til mange forskjellige behov og situasjoner. Da er det fordelaktig å velge en rullator som kan leveres med tilleggsutstyr. Se vårt brede utvalg av tilbehør her på nettstedet.

Hjul

Store hjul gjør det mer behagelig å kjøre på ujevnt underlag, for eksempel brostein eller grusveier. Hvis du trenger å bruke rollatoren mye utendørs, anbefaler vi TOPRO Olympos ATR.

 

Vi tilbyr forskjellige typer dekk til TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 5G og TOPRO Olympos ATR, hvor noen kan være mer egnet for innendørsbruk, mens andre, som terrenghjul og piggdekk, er tilpasset for utendørsbruk.

Størrelse og vekt

Forsikre deg om at rullatoren passer til høyden din. En tommelfingerregel er at håndtakene på rollatoren skal stå i nivå med høyden på håndleddet når armene henger rett ned. De fleste rullatorer kommer i to eller tre forskjellige størrelser som gjør at det er enkelt å finne riktig størrelse.