Velge riktig rullator

Noen ting kan være verdt å merke seg når man skal velge rullator. Vi har samlet våre beste tips:

Stabilitet

Stabilitetsbehov er for mange en av de viktigste grunnene til ønsket om en rullator. Tradisjonelt sett har man sagt at bredde og tyngde bidrar til stabilitet. Vi mener det handler like mye om rullatorens konstruksjon. TOPROs rullatorer er anerkjente for sin gode stabilitet. Alle våre rullatorer er nøye sjekket i testlaboratorium av våre erfarne konstruktører, samt testet og godkjent av TÜV.

Sammenlegging

Hvis du reiser mye eller kjører bil ofte kan det være en fordel å ha en rullator som er lett å folde sammen og slå opp igjen. Alle TOPRO-rullatorer er sammenleggbare og det finnes også en modell med unik sammenfolding i to retninger og som da blir ekstra liten i transportstørrelse.

Kurv/handlebag

Med en kurv eller handlebag er det enklere å frakte varer og andre eiendeler. Alle TOPROs egenproduserte rullatorer leveres med kurv eller handlebag inkludert. Lastekapasiteten varierer avhengig av modell, fra 5 til 15 kg, med TOPRO Olympos på topp. Forøvrig har TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 2G Premium og TOPRO Olympos avtakbar handlebag med lokk.

Bremser

Bremser bidrar med ekstra følelse av stabilitet og trygghet. De aller fleste rullatorer har kjørebrems som aktiveres når man klemmer inn bremsehåndtakene. Ønsker man ekstra kontroll over rullatoren før gange, eller mangler den nødvendige refleksen for å kunne reagere når bremsing er nødvendig, bør man velge en rullator med omvendt bremsesystem.

Design/utseende

Rullatoren skal bedre livskvaliteten og følelsen av selvstendighet. Man skal være stolt av rullatoren sin! Derfor kan rullatorens design være viktig. Velger du for eksempel vår TOPRO Troja 2G Premium-rullator kan du velge mellom en rekke farger på rammen, samt handlekurv i matchende mønster.

Tilbehør

Hvis man bruker rullatoren daglig, ønsker man kanskje at den passer til mange ulike behov og situasjoner. Da er det en fordel å velge en rullator som kan leveres med tilleggsutstyr. Se vårt store utvalg av tilbehør på produktsidene her på nettet eller i vår katalog.

Hjul

Store hjul gjør det enklere å bevege seg i ulendt terreng. Bruker du rullatoren mye utendørs anbefaler vi derfor TOPRO Olympos. Vi tilbyr forskjellige typer hjul til våre modeller TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 2G og TOPRO Olympos, hvor noen passer best innendørs, mens andre, som offroad-hjul og piggdekk, er tilpasset utendørs bruk.

Størrelse og vekt

Sørg for at rullatoren passer din høyde. En tommelfingerregel er at håndtakene på rullatoren bør være på høyde med brukerens håndledd når armene henger rett ned. De fleste rullatorer leveres i to til tre forskjellige størrelser. Brede rullatorer kan ofte føles mer stabile enn smale rullatorer, men dette avhenger også av rullatorens konstruksjon. Husk å sjekke at rullatoren ikke er bredere enn døråpningene i hjemmet ditt. Tenk også over at tyngre og større rullatorer ofte kan være vanskeligere å pakke inn og ut av kjøretøy.

Reiser du mye og ofte er avhengig av å ta rullatoren ut og inn av bil, tog eller liknende?

Være lettvektet, lett å folde sammen og å folde ut. Alle TOPROs egenproduserte rullatorer er praktiske å slå sammen og folde ut. Mange av modellene har en minnefunksjon i håndtaksrørene som gjør det enkelt å finne igjen forhåndsinnstilt høyde når rullatoren foldes ut igjen. Ønsker du en ekstra lett rullator anbefaler vi TOPRO Troja Classic, mens TOPRO Odyssé er litt tyngre men har med sin unike toveis sammenfolding ekstra liten transportstørrelse.


Bruker du rullatoren til innkjøp av matvarer og andre artikler?

Ha en stor og solid kurv eller handlebag, som både kan romme og tåle vekten av dine varer. Alle TOPROs egenproduserte rullatorer leveres med kurv eller handlebag med kapasitet på 5–15 kg. Handler du ekstra mye bør du vurdere TOPRO Troja 2G Premium (10 kg) eller TOPRO Olympos (15 kg) som leveres med avtakbar handlebag med lokk.


Liker du turer i det fri, og fortsatt ønsker å komme deg ut i naturen, men merker at mangel på stabilitet og utholdenhet begrenser dine muligheter?

Ha store hjul og tåle vær og vind. Store hjul gjør det lettere å trille rullatoren i ulendt terreng. TOPRO Olympos er utviklet og godkjent for bruk utendørs, men kan også brukes innendørs. Den lages i materialer som tåler all slags vær og som tilbehør tilbys nå også offroad-hjul og piggdekk. TOPRO Olympos brukes i dag av mange av våre turglade kunder.


Har du mange forskjellige behov og ikke klarer å bestemme deg?

Være fleksibel. Ta det med ro, du er ikke alene. For deg er det viktig å ha en rullator som kan tilpasses ulike forhold. TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 2G Premium og TOPRO Olympos kan f.eks. leveres med forskjellige typer hjul. TOPRO Troja Classic, TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 2G Premium, TOPRO Olympos og TOPRO Troja Neuro kan suppleres med en rekke tilleggsutstyr, som fyller en rekke behov.