Rullatorguide

Velg riktig rullator

TOPRO Rullatorguide

Rollatorguiden hjelper deg med å finne den riktige rollatoren for dine individuelle behov. Med bare noen få klikk vil du motta en produktanbefaling og mer informasjon.

TOPRO anbefaler alltid en detaljert konsultasjon med våre spesialforhandlere.

Viktig å vite når du skal velge rollator

Stabilitet

Behovet for stabilitet er for mange mennesker en av hovedårsakene til å vurdere en rollator.

Tradisjonelt har det blitt sagt at bredde og vekt bidrar til stabilitet. Vi mener det handler like mye om selve konstruksjonen av rollatoren. Topros rullatorer er anerkjente for sin gode stabilitet, og alle våre rullatorer blir nøye sjekket i testlaboratoriet av våre erfarne utviklere, samt testet og godkjent av det anerkjente tyske testinstituttet TÜV.

Sammenfolding

Hvis du reiser mye eller kjører bil ofte, kan det være fordelaktig å ha en rollator som blir liten når den er lagt sammen.

Alle Topro-rullatorer er sammenleggbare, i tillegg har reiserullatoren TOPRO Odyssé har en unik toveis folding, noe som gjør transportstørrelsen enda mindre.

Kurv / Handlebag

Med en kurv eller handlebag er det enkelt å frakte varer og andre eiendeler. Alle Topro-rullatorer kommer med en kurv eller en handlebag inkludert. Lastekapasiteten varierer avhengig av modell, fra 5 til 15 kg.  TOPRO Olympos ATR / ATR Slim har den høyeste kapasiteten. TOPRO OdysséTOPRO Troja 5G, TOPRO Olympos ATR / ATR Slim og TOPRO Pegasus har alle avtakbare handlebager med lokk.

Bremser

Et godt bremsesystem gir god følelse av stabilitet og sikkerhet. De aller fleste rullatorer har kjørebremser som aktiveres når du klemmer på bremsehåndtakene.

Hvis du har en nevrologiske tilstand som krever at bremsene er aktivert som standard, eller mangler den nødvendige refleksen for å reagere ved akutt behov for å bremse, bør du velge en rollator som har spesialutviklet bremsesystem for å imøtekomme dette. Her kan vi anbefale TOPRO Troja Neuro.

 

Design / Utseende

Rollatoren forbedrer livskvaliteten og gir en følelse av selvstendighet. Du bør være stolt av rollatoren din! Av denne grunn kan utformingen av rollatoren være viktig. Hvis du for eksempel velger vår TOPRO Troja 5G eller TOPRO Olympos ATR / ATR Slim, kan du velge mellom en rekke farger.

 

Tilbehør

Hvis du bruker rollatoren hver dag, vil du kanskje at den skal møte mange forskjellige krav og situasjoner. Da kan man med fordel velge en rollator som kan leveres med tilleggsutstyr. Du finner vårt store utvalg av tilbehør på vår nettside eller i vår brosjyre.

 

Hjul

Store hjul gjør det mer behagelig å kjøre på ujevnt underlag, som for eksempel brostein eller uasfalterte veier. Hvis du ofte trenger å bruke rollatoren utendørs, anbefaler vi TOPRO Olympos ATR / ATR Slim. Vi tilbyr forskjellige typer dekk til TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 5G og TOPRO Olympos ATR / ATR Slim, hvorav noen er mer egnet for innendørs bruk, mens andre som terrenghjul og piggdekk er beregnet for utendørs bruk .

 

Størrelse og vekt

Sørg for at rollatoren passer for høyden din. Som en tommelfingerregel skal håndtakene på rollatoren være i nivå med brukerens håndledd når armene henger rett ned. De fleste rullatorer er tilgjengelige i to eller tre forskjellige størrelser.

Brede rullatorer føles ofte mer stabile enn smale, men dette avhenger også av konstruksjonen til rullatoren. Pass på at rollatoren ikke er bredere enn dørene i huset ditt.